Gündemden Haberler

TİP Genel Başkanı Baş, iktidar ortağı Destici’nin iftiralarına yanıt verdi

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, ırkçı sözlerle kendisini hedef alarak iftira atan iktidar ortağı Mustafa Destici’ye yanıt verdi.

AKP’nin iktidar ortaklarından Büyük Birlik Partisi’nin (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, tv100’de dün katıldığı programda, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş’ı ırkçı sözlerle hedef aldı. Baş’ı “Tito artığı” sözleriyle hedef alan ve “Yugoslavya’da komünist bir rejim vardı” diyen Destici, etnik kökenine atıfta bulunarak Baş’a yönelik iftiralarını dile getirdi.

Almanya doğumlu olduğu bilinen ve daha önce kamuoyuna yansıyan açıklamalarında da babasının işçi olarak Almanya’ya gittiğini dile getiren Baş için “Tamamen sol örgütler içerisinde, belli ki Alman istihbaratlarının kontrolünde yetiştiriliyorsun, Türkiye’ye gönderiliyorsun” sözlerini kullanan Destici, Baş’ın kendi soy adını da kullanmadığını iddia etti.

DESTİCİ’NİN SAKLADIĞINI İDDİA ETTİĞİ BİLGİLER, BAŞ’IN KİTABINDA

Programda yer alan isimlerin “Emin misiniz?” sözlerine karşılık Erkan Baş’ın bunları sakladığını da öne süren Destici’ye yanıt da geldi.

TİP Genel Başkanı Baş, programda iftiraların dile getirildiği bölüme ilişkin videoyu Twitter hesabından paylaşarak, “Bu şahsı ciddiye almam ama burada mesele ben değilim. Hakaret edilen ülkemizdeki milyonlarca Yugoslavya göçmenidir. Ajan diye itham edilen Almanya’da doğmuş milyonlarca işçi çocuğudur. İşte ırkçılık budur. Suyun öte tarafının, gurbetteki emekçilerin haysiyetine yenileceksiniz!” ifadelerini kullandı.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu