Gündemden Haberler

TİP milletvekilleri oylarını kullandı

TİP milletvekilleri ve milletvekili adayları, İstanbul ve Antalya’da oylarını kullandı. TİP Sözcüsü Kadıgil, “Çok daha mutlu ülkeyi kurmak üzere önümüzdeki bir kapı açılacak” dedi.

Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28’inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi için bugün saat 08.00 itibarıyla Türkiye genelinde oy verme işlemi başladı. İlk kez seçimlerde, kendi ad ve amblemiyle Emek ve Özgürlük İttifakı çatısı altında yer alan Türkiye İşçi Partisi’nin (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş ve milletvekilleri Ahmet Şık, Sera Kadıgil ve Barış Atay da oy kullandı.

Seçimlerde İstanbul’da milletvekili adayı olarak yer alan Baş, Şık ve Kadıgil oylarını İstanbul’da kullanırken, Hatay Milletvekili Atay ise aday olduğu Antalya’da oyunu kullandı.

TİP Genel Başkanı Erkan Baş oyunu, Kadıköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde kullandı. Oy kullanmaya eşi ile birlikte giden Baş, sandık kurulu üyeleri ile sohbet etti.

Beyoğlu Fındıklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde oy kullanan Ahmet Şık, okul koridorunda Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile karşılaştı. 

‘DAHA MUTLU BİR ÜLKE İÇİN KAPI AÇILACAK’

TİP Sözcüsü Sera Kadıgil ise oyunu Moda İlkokulu’nda kullandı. Ardından açıklama yapan Kadıgil, oy kullanmanın önemli olduğunu ifade ederken, yüksek bir katılım olduğunu gözlemlediğini belirtti.

Kadıgil, sözlerinin devamında, “Yarın itibarıyla çok daha özgür çok daha çok daha eşit çok daha mutlu ülkeyi kurmak üzere önümüzdeki bir kapı açılacak. Ve biz Türkiye İşçi Partisi olarak o kapıdan koşa koşa gireceğiz” ifadelerini kullandı.

Yeniden Hatay’dan aday olmayan ve yerini Gezi tutuklusu avukat Can Atalay’a bırakan Barış Atay da 2. sıradan aday olduğu Antalya’da oyunu kullandı.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu