Gündemden Haberler

Yanardağ hâkim karşısına çıktı

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın “cumhurbaşkanına hakaret” suçundan yargılandığı davada savcı, Yanardağ’ın 8 yıl 2 aya kadar hapsini istedi.

Gazeteci Merdan Yanardağ’ın BirGün gazetesinde yayımlanan “Faşizm ve İslamcı Faşizm” başlıklı köşe yazıları sebebiyle “cumhurbaşkanına hakaret” suçundan yargılandığı davanın bugünkü duruşması İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Dosyadan tutuksuz yargılanan ve duruşmaya katılmayan Yanardağ’ı avukatı Bilgütay Hakkı Durna temsil etti. Yanardağ’dan şikayetçi olan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatı da duruşma salonunda hazır bulundu.

8 YIL 2 AYA KADAR HAPİS İSTEMİ

Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan savcı, Merdan Yanardağ için “cumhurbaşkanına hakaret” iddiasıyla 8 yıl 2 aya kadar hapis cezası talep istedi.

Yanardağ’ın avukatı Bilgütay Hakkı Durna’nın savunma için ek süre talep etmesi üzerine, mahkeme duruşmayı 14 Kasım 2023 tarihine erteledi.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu