Gündemden Haberler

Yeşil Sol Parti vekilleri zamlara karşı bakanlığa yürüdü

Yeşil Sol Parti Eşsözcüsü İbrahim Akın, partisinin grup toplantısında konuştu. Toplantı sonrası vekiller zamları protesto etmek için Maliye Bakanlığı’na yürüdü.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Eşsözcüsü İbrahim Akın, partisinin Meclis grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Konuşmasına Urfa’nın Suruç ilçesinde 20 Temmuz 2015 tarihinde DAİŞ’in bombalı saldırısı sonucu yaşamını yitiren 33 kişiyi anarak başlayan Akın, Kobanê’nin DAİŞ orduları karşısında tarih yazdığını belirtti. Akın, “Kobanî halkının 11’inci yılında mücadelesini selamlıyorum. Kimliklerinden, inançlarından, farklı görüşlerden bir arada yaşayan ve bize rehber olanları buradan kutlamak istiyorum” dedi.

Yeni Yaşam’da yer alan habere göre; Akın, Muharrem ayında olduklarını, Muharrem ayının aynı zamanda zalime boyun eğmeyen Hüseyin’in mücadelesi şahsında Kerbela’da bir direniş sembolü haline geldiğini ifade ederek, “Can ve yoldaşlarımızı selamlıyorum muharrem orucunu kutluyor ve hak katında kabul olmasını temenni ediyorum” diye belirtti.

Suruç’ta yaşayan Êzidîlerin yerlerinden edilmek istenmelerine değinen Akın, “Êzidîler tarih boyunca yerlerinden yurtlarından edindiler ve katliama uğradılar. Şimdi Urfa’nın Viranşehir ilçesindeki Êzidîler, korucu çetelerinin mevcut rejimle iş birliği halinde yerlerinden ve yurtlarından etmiş durumdalar. Köylerine giremez durumdalar. Mezarları yıkılmış durumda. Buradan Urfa Valisine seslenmek istiyorum; Urfa Valisi, Êzidî yurttaşlarımıza sahip çıkmak, korucu çeteleri karşısında onların can güvenliğini sağlamak ve aynı zamanda onların mallarını, mülklerini ve mezarlarını korumak zorundadır” diye konuştu

MALİYE BAKANLIĞINA YÜRÜDÜLER

Seçimler sonrası yaşanan vergi artışları ve gelen zamlar yurttaşın belini bükerken Yeşil Sol Parti Eş Sözcüleri ve Milletvekilleri zamları ve artan hayat pahalılığını protesto etmek için Meclis’ten Maliye Bakanlığı’na yürüyüş düzenledi.

Ayrıntılar geliyor…

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu