Gündemden Haberler

YKS sonuçları açıklandı

17-18 Haziran’da yapılan YKS’nin sonuçları ilan edildi. Adaylar sonuçlara, ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden erişilebilecek. 

YKS sonuçlarını T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile öğrenebilecek. Öğrenciler YKS’den alacakları puanlara göre üniversite tercihlerini yapacaklar.

YKS Tercih Klavuzu’nun açıklamasının ardından üniversite hayali kuran milyonlarca aday için tercih süreci başlayacak. 

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, “Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) tamamlanmasıyla birlikte başlayan heyecanlı bekleyiş bugün sona erdi. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) olarak 3,5 milyondan fazla adayımızın beklediği 2023-YKS sonuçlarını açıklıyoruz. Hayırlı olsun. An itibariyle www.osym.gov.tr adresimizden sonuçları öğrenebilirsiniz” dedi.

Ersoy, “Sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih süreci başlıyor. 2023-YKS tercih işlemleri, 27 Temmuz-8 Ağustos tarihleri arasında yapılacak” ifadelerini kullandı.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu