Gündemden Haberler

YSK Başkanı Yener: Asılsız iddialara itibar edilmemeli

YSK Başkanı Ahmet Yener “Sosyal medyada paylaşılan görsellerin YSK ile ilgisi bulunmamaktadır. Asılsız iddialara itibar edilmemelidir” dedi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, kurum önünde gazetecilere açıklamalarda bulundu. İtirazlara ilişkin konuşan Yener, “Oy verme gününde sandıktan çıkan oy pusulaları 7 kişilik kurul tarafından incelenmekte ve sandık tutanağı imzalanmaktadır. Tutanaklar ilgililere verilmiştir. Sandık kurullarının yaptığı işlemlere göre itiraz ve şikayet süreleri de kanunda belirtilmiştir. YSK itirazları yasanın öngördüğü süre içinde görüşüp sonuçlandıracaktır” ifadelerini kullandı.

Usulsüzlük iddiaları ile yapılan paylaşımların gerçeği yansıtmadığını savunan Yener, “Sosyal medyada paylaşılan görsellerin YSK ile ilgisi bulunmamaktadır. Asılsız iddialara itibar edilmemelidir. Süreç şeffaf bir şekilde devam etmektedir” dedi.

Habertürk’ün aktardığına göre Yener, “Yurt dışı seçmen listesine kayıtlı seçmenlerin herhangi bir yurtdışı temsilciliğinde oy kullanmaları mümkündür” bilgilendirmesinde de bulundu.

YSK’nin tüm siyasi partilere veri akışı gerçekleştirdiğini söyleyen YSK Başkanı Yener, “Kesin sonuçlar kurumumuzun internet sitesinde paylaşılacaktır” ifadelerini kullandı.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu